mandag den 14. september 2009

Cooking Course

I ved vist alle, hvor vild jeg, Katja, er med mad – både med at lave det og spise det :-). Derfor synes jeg selvfølgelig at vi skulle tage et kursus i Thai madlavning, og vi fandt et, der var ret billigt i Bangkok. Vi prøvede at skrive en mail til dem, men vi fik aldrig noget svar, så en morgen besluttede vi os bare for at tage derud. Vi tog en taxi til adressen og blev sat af i en smal gyde. Vi blev enige om, at det simpelthen ikke kunne være dér, så vi gik ud på en større vej for at lede efter stedet. Vi fandt det ikke så prøvede i stedet at gå ned ad gyden og helt i bunden fandt vi en thaikvinde, som spørgende sagde ”cooking course?”. Det viste sig at kurset var begyndt og alle de andre allerede var på markedet, men de var hurtigt tilbage og så kunne vi komme i gang. Vi gjorde først alle ingredienserne klar og så tog vi fat på den første ret – Tom Yam (en suppe med kokosmælk, rejer og masser af lækre krydderier og krydderurter). Vi stod på rad og række med hver vores wok og tilberedte efter instrukser det ene lækre måltid efter det andet.


Næste ret var Phad Thai (en af Kennis yndlingsretter – nudler med rejer, æg og grøntsager). Efter hver ret fik vi lov til at spise resultatet, og hver gang var det virkelig lækkert. Min favorit var Grøn karry med kylling, hvor vi selv lavede karrypastaen. Det smagte helt fantastisk og helt anderledes friskt, fordi alle ingredienserne i pastaen var helt friske. Det krævede dog en del armkræfter, da karrypastaen skulle laves i en morter (uden hjælp af nogen form for moderne foodprocessor eller blender). Vi lavede også en frisk kyllingesalat, samt den mærkeligste dessert jeg nogensinde har fået. Det var vandkastanjer, som lå i blød i rød Fanta, og efterfølgende blev vendt i kartoffelmel og kogt. De blev serveret i en kokosmælk-sauce med isterninger i. Underligt nok smagte det faktisk godt og forfriskende.
Vi havde en vildt hyggelig formiddag sammen med en masse andre backpackere – blandt andet endnu en Kenni fra Hong Kong (What are the odds!?!), samt nogle amerikanere, som gav masser af råd til USA-delen af vores rejse. Sådan et cooking course kan helt sikkert anbefales. Vi er i hvert fald friske på at komme hjem og afprøve hvad vi har lært ved hjælp af det opskriftshæfte, som vi fik udleveret. Jahhh endnu et til samlingen!

1 kommentar:

  1. hihi. hvor er du sød Katta. Jeg glæder mig i hvert fald på at komme på Katjas Cooking Course når I er tilbage fra udlandet :)

    SvarSlet